Henkilöstöhallinto

Oman yhtiön työntekijöiden hallinointi tapahtuu Henkilöstöhallinto-valinnan kautta. Työntekijöiksi voidaan luokitella myös ns. ulkopuoliset resurssit, jotka käyttävät ValueFramea tuntikirjaukseen.

Ne henkilöt, kenelle on määritelty käyttöoikeus henkilöiden tietoihin, näkevät Henkilöstö-valinnan alla välilehden Henkilöstöhallinto, joka jakautuu 3 eri vaihtoehtoon:

• Uusi työntekijä
    • Uuden käyttäjän perustaminen
  • Aktiiviset työntekijät
    • Olemassa olevat käyttäjät
    • Käyttäjän tietojen muuttaminen esim. salasana
  • Passivoidut työntekijät
    • Käyttäjät, joiden Status on muutettu passiiviseksi esim. työsuhde on päättynyt

Uuden työntekijän perustaminen

Ennenkuin voit perustaa uuden työntekijän, tarkista, että Hintaryhmät on määritelty kohdassa HinnastoHintaryhmät.  Hintaryhmää tarvitaan uuden työntekijän perustamisessa.

• Aloita käyttäjän perustaminen valitsemalla Henkilöstö – Henkilöstöhallinto –Uusi työntekijä

uusi-henkilo

• Avautuneen ikkunan vasemmassa reunassa olevassa valikossa näkyy aktiivisena Perustiedot. Muut valinnat tulevat aktiivisiksi, kun henkilö on ensimmäisen kerran tallennettu.
    • Mikäli jokin pakollinen kenttä jää täyttämättä, siitä tulee oheinen ilmoitus näytölle.  Valitse OK ja jatka tietojen täydentämistä.
henkilöstöhallinta_kuva%202

Kuva 2. Virheilmoitus

Perustiedot

• Täytä henkilön perustiedot. Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia.
  • Muut tiedot voi täyttää tarpeen mukaan. Henkilön puhelinnumero- ja osoitetietoja hyödynnetään esim. kalenteritapahtumissa ja soittopyynnöissä. Sähköpostiosoite on myös syytä laittaa.

uusi-henkilolomakkeen-tiedot

• Työsuhteen laatu: valitse valintalistalta oikea vaihtoehto
  • Työsuhde alkaa:  merkitse työsuhteen alkamispäivä
  • Työaika h /Päivä: työaika tunneissa /päivä. Erottimena voi olla joko pilkku tai piste.
  • Tuntisaldon tyyppi:
    • Työaikapankki: työaikasaldo kertyy
    • Kuukausittainen: Saldo nollataan kuukausittain
    • Ei saldoa: saldoa ei lasketa

Saldo

• Päivämäärä:  tuntikirjausten aloituspäivä
  • Saldo: tuntikirjausten aloituspäivän saldo
  • Selitys: tähän voi tarvittaessa laittaa selvityksen saldotilanteesta kunkin käyttäjän kohdalla.

Omakustannushinnat

• Voimassa alkaen: määritä päivämäärä
  • Hinta: määritä omakustannushinta/tunti (Laskentakaavana voi käyttää esim. tuntipalkka x 2 tai 2,5). Omakustannushinta muodostaa perustan projektin kustannuslaskennalle. Kustakin tuntikirjauksesta tallennetaan järjestelmään projektin kustannukseksi henkilön omakustannushinnan mukaisesti laskettu arvo.

Hintaryhmä

• Voimassa alkaen: määritä päivämäärä
  • Hintaryhmä: valitse valintalistalta oikea hintaryhmä. Hintaryhmät määritellään kohdassa Hinnasto.
Uusi_henkilö_2

Kuva 3b. Henkilötiedot

• Käyttöoikeusryhmä: valitse valintalistalta käyttöoikeusryhmä sen mukaan,  mihin tietoihin työntekijän tulee päästä. Käyttöoikeusryhmät määritellään kohdassa Ylläpito – Käyttäjäryhmät.
  • Tunnus: määritä käyttäjätunnus, jolla kirjaudutaan järjestelmään esim. 5 kirjainta sukunimestä ja 3 etunimestä.
  • Salasana: Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä ja se voi sisältää kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.  Isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä.

Henkilö näkyy nyt kohdassa Aktiiviset työntekijät.

Työntekijän tietojen muokkaaminen

• Käyttäjän tietoja pääset muokkaamaan valitsemalla Henkilöstö – Henkilöstöhallinto – Aktiiviset työntekijät
  • Kirjoita Hakusana-kenttään henkilön nimi tai osa siitä.
  • Valitse haluttu henkilö listalta klikkaamalla nimeä.
  • Muuta henkilön tietoja esim. vaihda salasana.

Henkilöhaku - hakurivit

Työntekijän poistaminen (passivoiminen)

ValueFramessa työntekijää ei poisteta, vaan passivoidaan. Näin kaikki historiatieto pysyy tallessa.

• Etsi passivoitava henkilö, valitse Henkilöstö – Henkilöstöhallinto –Aktiiviset työntekijät
  • Kirjoita Hakusana-kenttään henkilön nimi tai osa siitä ja paina Hae.
  • Valitse haluttu henkilö listalta klikkaamalla nimeä.
  • Valitse Luottamukselliset tiedot
  • Laita Status-kenttään valinta Passiivinen.
  • Saat huomautuksen asettaa  työsuhteen loppumispäivämäärä Työsuhdetiedoissa. Valitse OK.
  • Henkilö näkyy nyt kohdassa Passiiviset työntekijät.

henkilon-passivointi